Steun ons en help Nederland vooruit

Topsport is een visitekaartje en inspiratiebron voor heel Nijmegen

Topsport biedt vermaak aan deelnemers en toeschouwers en inspireert jeugd en amateursporters, om zelf meer te sporten. Sporthelden kunnen een voorbeeldrol vervullen op maatschappelijk gebied of persoonlijke waarden en normen. Om dit verder te versterken stelt D66 de volgende maatregelen voor:

• Topsportverenigingen en topsporters stimuleren zich in te zetten bij maatschappelijke projecten om meer bewegen en gezond gedrag te stimuleren. Sportverenigingen die dat doen, zoals NEC Doelbewust, daarbij helpen en ondersteunen.

• Topsportverenigingen stimuleren om intensief samen te werken, onderling en met amateurclubs, onderwijs en zorginstellingen.

• Grote sportevenementen verbinden met de (toeristische) marketing van de stad: de Vierdaagse, de Marikenloop en de Zevenheuvelenloop maken van Nijmegen dé wandel- en hardloopstad van Nederland.

• Bijdragen aan de instandhouding en versterking van betaald voetbal in Nijmegen door met NEC op een zakelijke manier samen te werken aan goede huisvesting. De verantwoordelijkheid en financiële lasten van een eventuele uitbreiding van het Goffertstadion horen echter volledig bij NEC te liggen.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018