Steun ons en help Nederland vooruit

Wimer Heemskerk

Communicatiemedewerker

Wimer is sinds december 2018 communicatiemedewerker voor de fractie van D66 in Nijmegen, daarvoor was hij vanaf mei 2018 fractievolger namens D66 in de Nijmeegse gemeenteraad.

Waarom wilde je communicatiemedewerker worden?
Ik vind het belangrijk dat dingen gewoon goed geregeld zijn. Daarom bemoei ik me graag overal tegenaan. Het fractievolgerschap geeft mij de mogelijkheid om dat te doen en dat vind ik erg fijn. Ieders mening doet er immers toe, ook die van een 20 jarige student. Ik wil me er dan ook voor inzetten dat iedereen zijn of haar verhaal kwijt kan, juist diegene die niet van nature geneigd zijn dit te laten horen.

Wat doe je naast je werk als communicatiemedewerker?
Ik studeer politicologie aan onze eigen Radboud Universiteit. Daarnaast werk ik als gastdocent bij ProDemos, dat zich inzet om zoveel mogelijk mensen bij onze democratie te betrekken, en ben ik actief bij de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen, de lokale jongerenvleugel van D66.

Hoe zou je jouw relatie met de stad Nijmegen omschrijven?
Ik ben een relatieve nieuwkomer in Nijmegen. Drie jaar geleden ben ik uit de stad waar ik ben opgegroeid, Almelo, verhuisd om hier te komen studeren. Ik vergelijking met Almelo is Nijmegen een stad met een enorm divers aanbod. Nog elke dag leer en ontdek ik hier nieuwe dingen. Nijmegen is bovenal de stad die mij keer op keer weer inspireert en stimuleert om me verder te ontwikkelen.