Steun ons en help Nederland vooruit

Wernard Kersten

Fractievolger

Wernard is sinds september 2018 fractievolger namens D66 in de Nijmeegse gemeenteraad.

Waarom wilde je fractievolger worden?
Nadat ik terugkwam van een stage in het buitenland en mij (wederom) in Nijmegen vestigde wilde ik graag iets maatschappelijks doen naast parttime scriptie schrijven en parttime werken. Ook koesterde ik al langer de wens om van mijn passief lidmaatschap bij D’66 een actief lidmaatschap te maken. Met deze combinatie in gedachte kwam dit al snel op mijn pad. De Nijmeegse lokale politiek is nog een relatief nieuwe wereld voor mij die ik juist door deze functie met steeds meer plezier ontdek. Na twee kennismakingsgesprekken met de fractie raakte ik er zelf al snel van overtuigd dat ik met deze club op een laagdrempelige manier kan bijdragen aan een weerbaar en gezond Nijmegen.

Wat doe je naast je werk als fractievolger?
Nadat ik in Groningen mijn bachelor had afgerond ben ik naar Nijmegen gekomen voor mijn Master in Politicologie en Bestuurskunde. Deze is ten tijde van dit schrijven zo goed als afgerond en in februari ga ik aan de slag bij de provincie Gelderland. Een mooie uitdaging waarvan ik verwacht goede ervaringen op te doen die mijn werk voor de fractie kunnen complementeren- en visa versa.
Daarnaast beoefen ik –bij gebrek aan een écht talent- graag allerlei sporten, trek er graag op uit met mijn vriendin en/of vrienden en bezoek ook graag mijn familie in de Achterhoek. Als de tijd het toe laat trek ik me ook graag terug met een goed boek (van de Kleine Prins tot Oorlog & Vrede) maar in alle eerlijkheid komt dit vaker neer op Netflixen.

Hoe zou je jouw relatie met de stad omschrijven?
Nijmegen is de stad waar ik mijn ouders al jaren binnenhaal als ze wederom de Vierdaagse uitlopen; waar mijn vrienden altijd het bier koud en de koffie heet hebben als ik ze opzoek; waar ik mijn vriendin ontmoette en smoorverliefd werd; waar ik menig ochtend tegen de Wolfskuilseweg moest opklimmen maar tegenwoordig lachend de Heyendaalse weg aftrap; waar ik binnenkort mijn bul haal en voor het eerst politiek actief werd; waar ik mezelf altijd in een speeltuin waan en thuis ben.