Steun ons en help Nederland vooruit

Toon is sinds de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 raadslid, en was daarvoor sinds 2014 fractievolger voor D66 Nijmegen.

Waarom wilde je lid worden van de Nijmeegse gemeenteraad?

In Nijmegen zijn op dit moment bijna 8000 huishoudens die moeten rondkomen van een bijstandsuitkering. In 2016 hebben er 17.125 mensen een beroep gedaan op een minimaregeling! Dit zijn zorgwekkende cijfers. D66 staat voor kansen voor iedereen. Maar juist op de arbeidsmarkt blijken die er in Nijmegen niet voor iedereen te zijn, de kansen voor laagopgeleiden of migranten op de arbeidsmarkt zijn zelfs beduidend slechter. Dit is een van de thema’s waar ik mij namens D66 voor in wil zetten in de Nijmeegse gemeenteraad.

Wat doe je naast je werk als raadslid?

In het dagelijks leven werk ik als algemeen bestuursadviseur bij de gemeente Wageningen.

Hoe zou je jouw relatie met de stad omschrijven?

Nijmegen is de stad waar ik mijn grote liefde Carlijn heb leren kennen, waar ik tijdens mijn studententijd vrienden voor het leven heb gemaakt en waar ik nog steeds volop geniet. Nijmegen is een open, tolerante en diverse stad! Ik geniet hier van het Bourgondische leven, de mooie omgeving en de cultuur. Dit is mijn thuis!

Portefeuille: Werk & Economie, Veiligheid, Inkomen & Armoedebestrijding, Regionale samenwerking, Citymarketing & Toerisme en Binnenstad

Meer van Toon van Gent