Steun ons en help Nederland vooruit

Tobias is lid van de gemeenteraad voor D66 sinds 2010, daarvoor was hij al actief als fractievolger. Sinds 2017 is Tobias tevens fractievoorzitter van D66 in Nijmegen.

Waarom wilde je lid worden van de Nijmeegse gemeenteraad?

Ik ben de politiek ingegaan omdat ik vond en vind dat het geluid van D66 hard nodig is. Als wij zwijgen, lijkt het wel alsof de keuze in Nijmegen uiteen valt in twee kampen: Óf de rechtse koers van de VVD op cultuur en duurzaamheid, óf een linkse partij, die niet altijd uitvoerbaarheid, betaalbaarheid en een moderne rol van de gemeente scherp op het netvlies hebben. Ik ben blij sinds 2006 bij te dragen aan een markante tussenweg: progressief en liberaal.

Wat doe je naast je werk als raadslid?

Ik werk als CRM Marketeer bij de Radboud Universiteit. Ik help er zo aan mee om aankomend studenten via de digitale weg een goede studiekeuze te maken.

Hoe zou je jouw relatie met Nijmegen beschrijven?

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Maar eigenlijk vind ik dat niet zo vreselijk belangrijk. Mijn echte bewondering voor Nijmegen zit in de klassieke historische uitstraling, verbonden met een geniet-cultuur, waarin je lekker kunt eten en drinken, een rijk cultureel aanbod hebt. En daartussendoor ontstaat tussen mensen van alles. Samenwerkingen in clubs, platforms en initiatieven. Daar heeft de gemeentelijke overheid vaak maar weinig mee te maken. En dat vind ik wel goed zo.

 

Portefeuille: Financiën

Meer van Tobias van Elferen