Steun ons en help Nederland vooruit

Remy Maessen

Raadslid

31 jaar

Tel: 06-12687093

Sinds mei 2018 is Remy als raadslid namens D66 Nijmegen. Daarvoor was hij communicatiemedewerker en fractievolger.

Waarom wilde je raadslid worden?

Als je het er niet mee eens bent, dan moet je er iets aan doen. Dat is wat ik van vroeger uit altijd heb meegekregen. Vanaf de zijlijn roepen dat ik het niets vind, dat is niets voor mij. Daarom werd ik in 2011 lid van D66 en in 2013 actief in Nijmegen.

Nijmegen is een geweldige stad om te wonen. Nijmegen is een groeiende stad met veel jonge inwoners. Nu onze stad zo groeit moeten we goede beslissingen nemen voor de toekomst. De komende vier jaar worden cruciaal. Willen we een stad zijn waarin starters, jonge gezinnen en pas afgestudeerden een kans hebben om zich te vestigen? Dan moeten we nu de goede woningen bouwen: een bruisend stadsdeel Nijmegen-Noord, fijne, diverse wijken rondom het centrum en een groen en toekomstbestendig Dukenburg en Lindenholt. Ik heb ongelofelijk veel zin om aan de slag te gaan voor Nijmegen!

Wat doe je naast je werk als raadslid?
Ik werk als communicatiemedewerker voor de gemeente Hengelo. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger voor N.E.C. en ben ik lid van voetbalvereniging VV Trekvogels. Ik woon in het Willemskwartier en heb een relatie met Suzan.

Hoe zou je jouw relatie met de stad omschrijven?
Ik kwam in 2006 vanuit een klein dorpje onder de rook van Venlo naar Nijmegen om geschiedenis te studeren. Inmiddels zijn we bijna twaalf jaar verder en ik voel me echt thuis in onze fijne stad. Ik heb in Hatert gewoond, in Galgenveld, in Sint Anna, in Bottendaal en inmiddels woon ik in het Willemskwartier.

Ik kan genieten van een rondje fietsen door de groene omgeving van onze stad, van een wandeling door Bottendaal, langs alle terrasjes, en van een rondje hardlopen in het Goffertpark. Ik ga graag naar N.E.C., naar de Schouwburg, naar de vele kroegjes die onze binnenstad rijk is of, als het lekker weer is, naar het Waalstrandje. Onze stad borrelt van creativiteit, de historie ligt voor het oprapen en waar je ook bent, je zit zo in het groen. Ik hou van het Bourgondische, zuidelijke, gemoedelijke karakter van onze stad en van alle studenten die de stad zo’n bruisend karakter geven.

Eigenzinnig, groen en progressief met een geweldige aantrekkingskracht op jonge mensen. Daar moeten we zuinig op zijn!

 

 

Portefeuille: Burgerzaken, Onderwijs, LHBTI, Veiligheid, Wonen en Maatschappelijke Opvang

Meer van Remy Maessen