Steun ons en help Nederland vooruit

Pieter van Megen keerde in december 2018 terug in de Nijmeegse gemeenteraad, na ook van begin 2016 tot begin 2018 raadslid te zijn geweest.

Waarom wilde je lid worden van de Nijmeegse gemeenteraad?

Toen ik me in 2013 kandideerde voor de Nijmeegse raad was de belangrijkste reden dat ik iets wilde doen. Ik weet nog goed dat ik geïnspireerd raakte door kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Die deed in een uitzending van Zomergasten een uitspraak die bij mij binnenkwam: doe iets! Ik ben opgeleid tot politicoloog en was altijd geïnteresseerd in politiek. Maar die oproep om te stoppen met nuilen en mee te doen, was voor mij een belangrijke aanleiding om me te kandideren voor de Nijmeegse raad. Om samen met anderen mijn stad nog een beetje mooier te maken dan hij al is.

Wat doe je naast je werk als raadslid?

Op dit moment werk ik bij het Nijmeegse communicatiebureau Ravestein & Zwart als tekstschrijver en projectmanager. Ik doe daar vooral opdrachten in de sectoren onderwijs en overheid, onder meer voor Rijkswaterstaat, Binnenlands Bestuur en het Platform Beta Techniek. Daarnaast ben ik ook nog communicatiemedewerker voor de Provinciale Statenfractie van D66 Gelderland.

Hoe zou je je relatie met Nijmegen beschrijven?

Kort en krachtig: ik hou zielsveel van deze stad. In de ruim twintig jaar dat ik er nu woon ben ik verliefd geworden op deze stad. Ik ben misschien geen Nimwegenoar maar voel me wel op en top Nijmegenaar. Ik zeg nooit nooit, maar de kans dat ik hier ooit nog wegga is bijzonder klein.

Portefeuille: Cultuur, Wonen, Burgerzaken, Onderwijs, LHBTI en Maatschappelijke Opvang

Meer van Pieter van Megen