Steun ons en help Nederland vooruit

Mitchell van der Donk

Fractievolger

Mitchell is sinds december 2018 fractievolger namens D66 bij de Nijmeegse gemeenteraad. Als fractievolger houdt hij zich bezig met economische ontwikkeling, ondernemerschap, toerisme, regionale samenwerking en marktzaken.

Waarom wilde je fractievolger worden?

Als je het verschil wilt maken, dan moet je ergens aan meedoen en niet langs de zijlijn staan en alleen maar mopperen. D66 Nijmegen neemt verantwoordelijkheid op een manier die dicht bij mij staat: met aandacht voor mens, milieu en de toekomst. Ik had al langer interesse om politiek actief te worden, dus toen de vacature voor fractievolger op het gebied van Economie en Toerisme voorbijkwam wist ik zeker dat ik wilde solliciteren!

Ik maak me daarbij graag sterk voor een ondernemender Nijmegen. Daarvoor is het belangrijk dat we samenwerken vanuit onze positie als kennisstad en jonge ondernemers goed ondersteunen. Initiatieven als Startup Nijmegen, Novio Tech Campus en de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen zijn essentieel.

Wat doe je naast je werk als fractievolger?

In het dagelijkse leven ben ik beleidsmedewerker Evenementen, Markten en Standplaatsen bij de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, de gemeente waar ik geboren ben. Daarvoor ben ik directeur geweest van een branding agency in Nijmegen.  Daarnaast ben ik ook lid van ons regiobestuur Gelderland met de portefeuille communicatie.

Hoe zou je jouw relatie met de stad omschrijven?

In mijn eerste studiejaar, tien jaar geleden, ben ik hier komen wonen. Eerst op kamers en vervolgens via een studio en appartement richting een echt eigen huis. Ik ben getrouwd met Charlotte en samen hebben we twee dochters. We wonen in Nijmegen-Noord.

Als geboren Bosschenaar is het fijn om in Nijmegen te wonen. Een stad met een prachtige historie en een frisse blik op de toekomst. Een stad, die soms voelt als een dorp. En een stad met ambitie zoals we op onze Novio Tech Campus kunnen zien. Ik vind het heel mooi hoe wij samen met de stad en ondernemers samenwerken, bijvoorbeeld met de economische visie van Nijmegen. Met andere woorden: een stad om trots op te zijn!

Meer van Mitchell van der Donk