Steun ons en help Nederland vooruit

Mitchell van der Donk

Fractievolger

Mitchell is sinds december 2018 fractievolger namens D66 bij de Nijmeegse gemeenteraad.

Waarom wilde je fractievolger worden?

Als je het verschil wilt maken, dan moet je ergens aan meedoen en niet langs de zijlijn staan en alleen maar mopperen. D66 Nijmegen neemt verantwoordelijkheid op een manier die dicht bij mij staat: met aandacht voor mens, milieu en de toekomst. Ik had al langer interesse om politiek actief te worden, dus toen de vacature voor fractievolger op het gebied van Economie en Toerisme voorbijkwam wist ik zeker dat ik wilde solliciteren!

Wat doe je naast je werk als fractievolger?

Ik ben actief als communicatiestrateeg bij BYRON, een Nijmeegs reclamebureau dat zich specialiseert in branding. Ik adviseer organisaties hoe zij hun identiteit het beste kunnen communiceren in beeld, woord en communicatiemiddelen. Op deze manier kom ik in contact met veel ondernemers en organisaties binnen en buiten Nijmegen. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de dagelijkse leiding van het bureau.

Hoe zou je jouw relatie met de stad omschrijven?

In mijn eerste studiejaar, tien jaar geleden, ben ik hier komen wonen. Eerst op kamers en vervolgens via een studio en appartement richting een echt eigen huis. Samen met mijn dochter en zwangere vrouw wonen we aan het randje van Neerbosch-Oost.

Als geboren Bosschenaar is het fijn om in Nijmegen te wonen. Een stad met een prachtige historie en een frisse blik op de toekomst. Een stad, die soms voelt als een dorp. En een stad met ambitie zoals we op onze Novio Tech Campus kunnen zien. Met andere woorden: een stad om trots op te zijn!

Meer van Mitchell van der Donk