Steun ons en help Nederland vooruit

Marek Voesenek

Fractievolger

Marek is sinds maart 2020 fractievolger namens D66 in de Nijmeegse gemeenteraad. 

Waarom wilde je fractievolger worden?  

Ik vind het belangrijk dat iedereen probeert de wereld een (klein) beetje beter te maken. Dit kan op heel veel verschillende manieren, van de ballen oppompen bij de sportvereniging tot het zorgen voor een familielid die meer zorg nodig heeft. Mijn manier om de wereld iets beter te maken zit hem in beleid en mensen dichterbij elkaar te brengen. Dit heb ik gedaan als bestuurder bij een studievereniging, in meerdere medezeggenschapsraden en nu als fractievolger Zorg & WelzijnHet fractievolgerschap combineert mijn achtergrond van psycholoog en bestuurskundige met het beter maken van de wereld. Ik ben ontzettend gepassioneerd om met verschillende thema’s aan de slag te gaan. Zo ben ik in het bijzonder geïnteresseerd in het voorkomen van gezondheidsproblemen middels preventie, mentaal welzijn van studenten en eenzaamheid bij jongeren én ouderen. Mijn doel is om dichterbij een volledig gelukkig en gezond Nijmegen te komen 

Sinds 2013 ben ik lid van D66. Ik ben lid geworden omdat ik geloof in een toekomstgerichte aanpak waarbij pragmatisme en idealisme samenkomen. D66 is voor mij een partij die ondoorgrondelijk staat voor sterk onderwijs, internationale verdraagzaamheid, een progressieve aanpak in medisch-ethische dossiers en mensen ziet als sterk en zelfbeslissend. In Nijmegen zie ik dat D66 probeert taboes te doorbreken door mee te doen aan het experiment om wietteelt te legaliseren, stappen onderneemt naar een duurzamere stad, probeert een optimaal ondernemersklimaat te creëren en Nijmegenaren een zo laagdrempelig mogelijk inspraak geeft.       

Wat doe je naast je werk als fractievolger?  

Op dit moment ben ik bezig met de Pre-Master Bestuurskunde. Na het afronden van mijn bachelor Psychologie had ik behoefte aan een andere verdieping en dit is Bestuurskunde geworden. Ik hoop hiermee zowel de beleidsmatige als de praktische kant van de zorg in het oog te houden. Naast mijn studie ben ik werkzaam bij Radboud Pre-University College. Met deze afdeling proberen we voor middelbare scholieren de aansluiting naar het hoger onderwijs te versoepelen en geven we scholieren met ambitie een podium om meer uit zichzelf te halen.  

In mijn vrijetijd rijd ik met veel passie op mijn wielrenfiets door het Rijk van Nijmegen en probeer ik op zondag voetbalwedstrijden in goede banen te leiden als (amateur)scheidsrechter. Ik woon met mijn vriendin samen en we proberen regelmatig, naast de huiselijke taken, een dagje of weekendje weg te gaan.   

Hoe zou je jouw relatie met de stad omschrijven? 

Mijn relatie met Nijmegen is kort maar hecht. In eerste instantie heb ik bij de Wedren in Nijmegen-Oost gewoond. Nu woon ik al bijna anderhalf jaar met veel plezier in het Willemskwartier. Voor mij is Nijmegen de ideale stad. Nijmegen verbindt grootschalig en kleinschalig met elkaar. Het heeft een breed aanbod en je komt in de stad altijd een bekend gezicht tegen. Het bevat eigenlijk alles: cultuur, een prachtige binnenstad, voldoende natuur, bedrijvigheid én rust. Oftewel ‘old cityyoung vibe  

Meer van Marek Voesenek