Steun ons en help Nederland vooruit

Lusanne is sinds maart 2018 lid van de Nijmeegse gemeenteraad, daarvoor was ze namens D66 al fractievolger.

Waarom wilde je lid worden van de gemeenteraad?

“Ik houd van Nijmegen! En ik voel me er (mede) verantwoordelijk voor dat het goed gaat met onze stad en haar inwoners. Sinds 2018 mag Nijmegen zichtzelf ‘Green Capital of Europe’ noemen. Een prestigieuze titel, maar ook een titel die een bepaalde verantwoordelijkheid met zich meebrengt: we moeten ervoor zorgen dat onze stad nu en in de toekomst leefbaar is en blijft voor álle Nijmegenaren. Daar wil ik me de komende jaren heel graag voor inzetten.”

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Behalve gemeenteraadslid in Nijmegen werk ik als projectleider bij de provincie Noord-Brabant. Daar houd me bezig met de energietransitie. De focus van mijn werk ligt vooral op de verduurzaming van de gebouwde omgeving; van woningen en bedrijven tot sportclubs en scholen.”

Hoe zou je jouw relatie met de stad omschrijven?

“Deze zomer woon ik elf jaar in Nijmegen. De stad heeft me voor een belangrijk deel gevormd: ik ben hier naartoe gekomen om te studeren, ik ben hier verliefd geworden en ik heb hier mijn eerste huis gekocht. Nijmegen is voor mij dé plek waar mensen zichzelf kunnen zijn. Waar mensen naar elkaar omkijken en samenwerken om de oudste én groenste stad van Nederland iedere dag nog een beetje mooier te maken. Daar ben ik super trots op!”

Portefeuille: Duurzaamheid, Mobiliteit, Openbare Ruimte en Dierenwelzijn

Meer van Lusanne Bouwmans