Steun ons en help Nederland vooruit

Grete Visser

Wethouder Onderwijs, Zorg & Welzijn

57 jaar

Grete Visser is sinds mei 2018 wethouder namens D66 in Nijmegen. Daarvoor was zij sinds 2014 lid van de gemeenteraad.

Waarom wilde je wethouder worden?

Als D66 wethouder denk ik direct invloed te kunnen hebben in het goed, transparant, inclusief en toekomstbestendig regelen van (preventieve) zorg voor iedereen die dat nodig heeft in Nijmegen.

Ik sta voor kansen voor iedereen. Zeker als het gaat om onderwijs. Als je goed onderwijs gehad hebt in een veilige en inspirerende omgeving waar je gezien bent, dan ligt de wereld aan je voeten. Ik ga mij ervoor inzetten dat iedereen die kansen krijgt.

Wat deed je voordat je wethouder werd?

Als raadslid was ik actief op bovenstaande punten; als adviseur en programmamanager droeg ik bij aan een veilige inclusieve leefomgeving voor alle inwoners van Nijmegen. De laatste zeven jaar was ik (transitie)manager van verpleeghuizen: in zo’n huis gebeurt precies hetzelfde als in een gemeente, alleen op kleinere schaal!

Wat is je relatie met de stad Nijmegen?

Sinds 1994 woon ik in Nijmegen, de eerste jaren op het Koningsplein en daarna op verschillende locaties in de Wolfskuil. Ik hou van deze stad, door de kloppende ader die erdoorheen stroomt, door de kenniscentra, het culturele aanbod en de diversiteit van haar bewoners, door de mooie omgeving en de mogelijkheid om er te mogen zijn wie je bent.

Als wethouder heeft Grete Visser de volgende onderwerpen in haar portefeuille:

  • Onderwijs
  • Zorg & Welzijn (Diversiteit, Asiel, Gezondheid, Preventief Jeugdbeleid, GGD,
    Mantelzorg, Vrijwilligersbeleid, inclusief herziening Wmo en jeugdstelstel vanaf 1 november
    2020).
Meer van Grete Visser