Steun ons en help Nederland vooruit

Damien Oud keerde in april 2020 terug bij de raadsfractie als fractievolger. Eerder was hij al van 2016 tot 2018 fractievolger bij de fractie.

Waarom wilde je fractievolger worden?

Zolang ik leef besteden mijn ouders al ieder vrij uur dat ze hebben aan vrijwilligerswerk of de lokale politiek. Van hen heb ik geleerd dat het maatschappelijk leven, of het nu een sportclub is, de IVN of een politieke partij, niet kan bestaan zonder de mensen die het doen. Van achter de televisie kun je de stad niet veranderen, alleen door je steentje bij te dragen.

Wat doe je naast je werk als fractievolger?

In het dagelijks leven ben ik onderzoeker bij de Rekenkamer Oost-Nederland in Deventer. We doen daar onafhankelijk onderzoek naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van de uitvoering van het beleid van de provincies Gelderland en Overijssel.

Hoe zou je jouw relatie met de stad omschrijven?

Ik wil eigenlijk niet meer weg uit Nijmegen. Sinds ik hier in 2010 ben komen wonen voor mijn studie ben ik alleen maar meer gaan houden van deze mooie stad. Ze gaf mij de liefde, geluk, een voortreffelijk cultureel aanbod en prachtige natuur om in mijn vrije tijd van te genieten.

Student Geschiedenis bij Radboud Universiteit

Meer van Damien Oud