Steun ons en help Nederland vooruit

Amar Hemai

Fractievolger

Amar is sinds maart 2019 fractievolger namens D66 in de Nijmeegse gemeenteraad.

Waarom wilde je fractievolger worden?

Al van jongs af aan ben ik maatschappelijk betrokken. In mijn pubertijd heb ik mij, samen met een aantal jongeren uit mijn buurt, bezig gehouden met het adviseren van het gemeentebestuur van Nijmegen over het jongerenbeleid.

Het is mijn intrinsieke motivatie die maakt dat ik graag iets wil betekenen voor de maatschappij en vooral voor mijn stad Nijmegen. Als je een mening hebt over hoe het beter of anders kan of moet, dan moet je ook verantwoordelijkheid nemen, vind ik.

De samenleving verandert. Vooral de laatste tijd steeds meer. Er is steeds meer verdeeldheid waarneembaar. Hierdoor vind ik het van belang om het D66-geluid te laten horen: meer tolerantie, staan voor een samenleving waarin iedereen meedoet, iedereen gelijk is, iedereen kan zijn wie hij of zij is en een duurzamere wereld.

Wat doe je naast je werk als fractievolger?

In het dagelijks leven ben ik juridisch beleidsmedewerker handhaving bij de gemeente Bronckhorst. In deze functie voer ik coördinerende, juridische en beleidsmatige werkzaamheden uit op het gebied van bestuurlijke handhaving (omgevingsrecht, openbare orde en veiligheid, APV en bijzondere wetten).

Verder ben ik trotse vader van twee zoontjes: Kian (09-2014) en Lenn (02-2019). Samen met mijn vrouw Danique en twee zoontjes woon ik in Nijmegen Noord (Oosterhout).

Hoe zou je jouw relatie met de stad omschrijven?

Nijmegen is de stad waar ik ben geboren, waar ik ben opgegroeid, waar ik mij heb ontwikkeld, waar mijn zoontjes zijn geboren, waar mijn sociale leven zich afspeelt…

Trots op Nijmegen, mede vanwege de Nijmeegse Vierdaagse: het grootste en meest gastvrije evenement, waar veel verschillende culturen over de gehele wereld samenkomen en harmonieus met elkaar het prachtige evenement beleven.

Samen met alle inwoners van Nijmegen hoop ik ons nog trotser te maken!

Meer van Amar Hemai