Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Symposium: Euthanasie voor kinderen

Zaterdag, 29 september 2018 in Nijmegen

De landelijke werkgroep Volksgezondheid van de Jonge Democraten en D66 Rijk van Nijmegen organiseren een symposium over ‘Levensbeëindiging bij kinderen’ met onder meer Pia Dijkstra als een van de sprekers.

Op 29 september organiseert de landelijke werkgroep Volksgezondheid van de Jonge Democraten in samenwerking met D66 Rijk van Nijmegen een symposium in Nijmegen over ‘Levensbeëindiging bij kinderen’. Naar aanleiding van een lezing van kinderarts Jos Draaisma bij JD Arnhem-Nijmegen werd duidelijk dat er elk jaar tientallen kinderen zijn in Nederland die wel een wens hebben tot euthanasie, maar waar dit niet mogelijk is.

Het doel van het symposium is met name het informeren van de deelnemers en het probleem goed in kaart te brengen. Daarom hebben we sprekers uitgenodigd die het thema van verschillende invalshoeken zullen benaderen. Pia Dijkstra zal komen spreken over de visie van D66, Prof. Dr. Eduard Verhagen zal komen spreken over de visie van kinderartsen en het tot stand komen van het Groninger Protocol, daarnaast zullen er een jurist van NVVE en een ethicus van het RadboudUMC aanwezig zijn. Ook komen de ouders van een casus waar dit probleem zich voor heeft gedaan langs om hun verhaal te doen.

Het belooft dus een interessant en gevarieerd symposium te worden! Het symposium is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Wees er snel bij, want er zijn slechts 70 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via https://events.jongedemocraten.nl/inschrijven/symposium-euthanasie-bij-kinderen/

29 september

13:00 uur

Voorzieningenhart 'T Hert
Thijmstraat 40,
6531 CS, Nijmegen