Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

[geannuleerd] Symposium biodiversiteit

Dinsdag, 7 april 2020 in Nijmegen

Update: Deze activiteit is wegens het coronavirus geannuleerd. We hopen het op een later moment wel door te kunnen laten gaan. Waarom is biodiversiteit belangrijk? En hoe zorgen we voor biodiversiteit in steden? 7 april ...

Update: Deze activiteit is wegens het coronavirus geannuleerd. We hopen het op een later moment wel door te kunnen laten gaan.

Waarom is biodiversiteit belangrijk? En hoe zorgen we voor biodiversiteit in steden? 7 april organiseren we een symposium om antwoord te geven op deze vragen. We nodigen u graag uit om het goedgevulde programma bij te wonen en met onze gasten in gesprek te gaan.

Nijmegen is versteend. Dit zorgt voor veel hitte in de zomer, beperkt de recreatieruimte en maakt het leven voor insecten in Nijmegen nagenoeg onmogelijk. Het aantal insecten neemt wereldwijd razendsnel af. En dat is vernietigend voor de biodiversiteit.

Wat kunnen wij in Nijmegen doen om de biodiversiteit in stand te houden? Wat houdt biodiversiteit eigenlijk in? En waarom is dat precies zo belangrijk? Deze vragen worden op deze avond beantwoord.

Gasten

Het symposium zal worden geopend door Dr. Nils van Rooijen, ecoloog aan de Radboud Universiteit en WUR. Hij is expert op het gebied van ecosystemen, in het bijzonder biodiversiteit en de rol van planten en vegetatie hierin.

Ook verwelkomen wij Margot Ribberink, oud-weervrouw voor RTL en ambassadeur van duurzaamheid en klimaat. Zij vertelt met een praktische blik hoe je biodiversiteit in steden kan verbeteren. Ten slotte zal D66-raadslid Lusanne Bouwmans in gesprek gaan met de aanwezigen over wat gemeente Nijmegen kan doen om de biodiversiteit in Nijmegen te verbeteren.

Programma:

19:30 begin inloop

20:00 Nils van Rooijen

20:30 Margot Ribberink

21:00 pauze

21:30 Lusanne Bouwmans

22:00 afsluiting

7 april

19:30

De Warmoes, Griftdijk Noord 11