Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Maarten Groothuizen over arbeidsmigratie

Donderdag 28 mei 2020, Online

Hoe ziet de toekomst van arbeidsmigranten eruit? Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen presenteerde afgelopen februari een nieuwe blik op arbeidsmigratie. 28 mei gaat hij hierover met ons in gesprek. Ruim 400.000 Europeanen werken voor Nederlandse bedrijven. ...

Hoe ziet de toekomst van arbeidsmigranten eruit? Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen presenteerde afgelopen februari een nieuwe blik op arbeidsmigratie. 28 mei gaat hij hierover met ons in gesprek.

Ruim 400.000 Europeanen werken voor Nederlandse bedrijven. Deze arbeidsmigranten komen vooral uit Midden- en Oost-Europa. Zij werken in sectoren waarvoor weinig of geen Nederlandse arbeidskrachten zijn te vinden. Arbeidsmigranten verdringen dus geen Nederlanders op de arbeidsmarkt. Dat lijkt goed nieuws.

Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen van D66 heeft zich in dit onderwerp verdiept en presenteerde in februari een notitie over arbeidsmigratie die veel stof deed opwaaien.

Maarten vindt het erg leuk om deze notitie op woensdagavond 28 mei aan je toe te lichten. Want waarom zijn bepaalde keuzes gemaakt en welke wegen heeft Maarten bewandeld om de handen hiervoor op elkaar te krijgen?

Doe mee, luister naar het interessante verhaal van Maarten en stel hem vragen!

Wanneer?

Online op woensdag 28 mei tussen 20 en 21 uur.

Hoe?

Bij aanmelden ontvang je een weblink, zodat je met de online meeting kunt meedoen! Aanmelden doe je door een mail te sturen aan ledenmanager@d66nijmegen.nl.

Lees ook nog even de notitie als voorbereiding, zodat je goede en slimme vragen aan Maarten kunt stellen.

28 mei

20:00