Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 8 december 2020

Voor de Nijmeegse horeca alle ruimte mogelijk geven

Wij willen dat het Nijmeegse College meer lokaal maatwerk gaat leveren bij het uitvoeren van de coronamaatregelen. De nieuwe noodwet die sinds de 1ste van deze maand geldt maakt dat mogelijk. Wat raadslid Toon van Gent en fractiespecialist Mitchell van der Donk betreft, moet ook het het deels heropenen van de Nijmeegse horeca daarbij tot de mogelijkheden behoren.

“Het is tijd om te gaan kijken naar wat wel kan in plaats van naar wat niet kan.

Op 1 december 2020 is de nieuwe Tijdelijke Wet COVID-19 ingegaan. Deze noodwet vervangt de huidige noodverordeningen vanuit de veiligheidsregio. In plaats van regionale coördinatie is hierdoor nu ook lokaal maatwerk mogelijk, doordat burgemeesters extra bevoegdheden hebben gekregen. Nijmegen kan daardoor nu zelf gaan kijken wat goed werkt en wat niet.  

Deze mogelijkheid moet gebruikt worden om Nijmeegse ondernemers meer ruimte te gevenWe willen dat de gemeente samen met ondernemers aan de slag moeten gaat met een aantal proeven voor coronaverantwoord horecabezoek. Bijvoorbeeld door reserveren verplicht te stellen, door goede ventilatie in cafés en restaurants te garanderen en door vooraf te testen.  

Horecaondernemers hebben enorme offers gebracht het afgelopen jaarBij hen is het nu op. Het is dan ook niet uit te leggen dat terwijl het weekend voor sinterklaas de winkelstraten volstroomden zij hélémaal niks mochten. De Nijmeegse horecaondernemers verdienen perspectief én de ruimte om op een verantwoorde manier invulling te geven aan de coronamaatregelen.

Oftewel: we moeten gaan kijken naar wat wel kan.”

Toon van Gent

Raadslid D66 Nijmegen

 

Mitchell van der Donk

Fractiespecialist D66 Nijmegen