Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 30 september 2020

Voor meer stageplekken

D66 Nijmegen maakt zich zorgen over het tekort aan stageplekken. In het Rijk van Nijmegen is er voor mbo’ers een tekort van meer dan 1000 plekken. D66-raadslid Pieter van Megen wil dat de gemeente bedrijven aanspoort stageplekken aan te bieden en ook zelf meer plekken voor stagiairs gaat aanbieden.

“Veel studenten hebben moeite een stageplek te vinden. Het tekort in regio Nijmegen is groot. Alleen al voor mbo’ers is er een tekort van meer dan 1000 plekken.

Dat is een probleem. Voor mbo’ers zijn stages een onmisbaar onderdeel van hun studie. Het is dé manier om praktijkervaring op te doen. Wie geen stageplek kan vinden, loopt risico op studievertraging. Dat is stuitend voor de studenten, maar ook slecht voor de rest van Nijmegen. De vraag om goed opgeleide mbo’ers is namelijk groot.

D66 maakt zich hard voor de vrijheid van iedereen om zich maximaal te ontwikkelen. Daar horen genoeg stageplekken bij.

Ik zet de gemeente daarom aan het werk: spoor Nijmeegse ondernemers aan om extra stageplekken aan te bieden. Daar hebben we allemaal belang bij. En geef het goede voorbeeld. Bied als gemeente ook zelf meer stageplekken aan.

Voor de vrijheid jezelf te ontwikkelen.

Voor meer stageplekken.”

Pieter van Megen

Raadslid D66 Nijmegen