Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 9 oktober 2019

D66-Wethouder Visser krijgt 37 partijen achter preventieakkoord

Als eerste gemeente van Nederland heeft Nijmegen een lokaal preventieakkoord gesloten. Met maar liefst 37(!) partijen. Onder aanvoering van onze eigen Wethouder Grete Visser.

Een gezonder Nijmegen
Met dit preventieakkoord moet overgewicht, probleemdrinken en roken worden tegengegaan. Door in te zetten op gezond eten in schoolkantines, rookvrije scholen en een omgeving vol groen en met ruimte om te bewegen. Zo moet de gezondheid van de Nijmegenaar verbeteren.

We hebben elkaar nodig
Dit kan gemeente Nijmegen niet alleen. 37 organisaties samen hebben zich gecommitteerd om zich hier allen op hun eigen manier voor in te zetten. Wethouder Visser: ‘We willen met elkaar dat er voor alle inwoners van jong tot oud doorlopend aandacht is voor gezondheid en gezond leven. Thuis, op de kinderopvang, op school, tijdens werk, in de zorg, in de wijk en de stad. Als we naar een gezondere maatschappij toe willen, dan hebben we elkaar echt nodig.’

Lees hier het hele preventieakkoord.