Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 19 juni 2019

D66-wethouder Esselbrugge zet economie in Nijmegen op de kaart

D66-Wethouder Monique Esselbrugge maakt economisch beleid in Nijmegen weer tot prioriteit. Dit doet zij om van Nijmegen een economische en innovatieve krachtregio te maken. Een aantal van haar prestaties op een rij. 

CITC naar Nijmegen

Met het Chips Integration Technology Centre (CITC) komt er een nieuw innovatiecentrum voor microchips. Dat zijn 500 Nijmeegse structurele banen erbij. Monique sloeg de handen ineen met topbedrijven NXP, Nexperia, Ampleon, de TNO en Provincie Gelderland om Nijmegen deze innovatieve impuls te geven.  

Groene lijn door de stad

Soms werkt simpel het best. Daarom laat Monique een lijn van 8 kilometer door het centrum van Nijmegen trekken langs de vele mooie plekjes die onze stad rijk is. Zo kunnen bezoekers makkelijk en gratis hun weg vinden van Nijmeegse attractie naar Nijmeegse attractie.  

Slimme sensoren meten drukte ondernemers

Monique laat 20 speciale sensoren plaatsen die de drukte in het centrum van Nijmegen gaan meten. Met deze informatie kunnen ondernemers hun plannen aanpassen. Zo kan openingstijd en personeelsplanning goed worden afgestemd. Een belangrijk steuntje voor ondernemers én een impuls voor de Nijmeegse binnenstad.

Binnenstadsfonds

Onder Monique’s aanvoering slaat de Nijmeegse binnenstad de handen ineen. Met binnenstadondernemers maakte Monique afspraken over het financieren van een Binnenstadsfonds. Uit dit fonds gaan activiteiten en promotie van de binnenstad betaald worden. En het geld, dat komt van ondernemers zelf! Zo wordt de aantrekkelijkheid van de binnenstad nóg groter.  

Dutch Technology Week & Democratie Festival

Nijmegen ontving dit jaar het predicaat ‘Excellente Evenementenstad’. Niet gek, want Nijmegen blinkt uit in het organiseren van evenementen – met als kroonstuk natuurlijk de Vierdaagse. Monique regelde daar recentelijk nog de Dutch Technology Week bij, waarmee innovatief Nijmegen in het zonnetje wordt gezet. En met het Democratie Festival trekt in augustus het bestuurlijk hart van Nederland naar onze stad.

Coming soon: een Nijmeegse economische visie

En het beste moet nog komen! Al maanden wordt er door Monique samen met haar ambtenaren en Nijmeegse ondernemers hard gewerkt aan een nieuwe economische visie. In september wordt het gepresenteerd. De komende jaren gaat Monique met dit plan aan de slag om de Nijmeegse economie naar een hoger niveau te tillen.