Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 oktober 2018

Pieter van Megen keert terug in Nijmeegse gemeenteraad

Pieter van Megen keert vanaf 1 januari 2019 voor D66 terug in de Nijmeegse gemeenteraad. Van 2016 tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar was Van Megen ook al raadslid voor de democraten.

De in het Willemskwartier wonende Van Megen is blij met zijn terugkeer. ‘Ik heb het raadswerk altijd met veel genoegen gedaan en ben vereerd dat ik dit mooie ambt opnieuw mag bekleden. Ik heb heel veel zin om met het D66-team Nijmegen nóg een beetje mooier te maken. Ook kijk ik ernaar uit om samen te werken met de coalitiecollega’s van SP en GroenLinks en de leden van de andere raadsfracties.’ Van Megen vervangt Remy Maessen, die sinds 2013 meedraaide in de Nijmeegse politiek en raadslid was sinds afgelopen voorjaar.

Maessen verhuist begin volgend jaar naar Venlo en kan zodoende niet langer lid blijven van de Nijmeegse raad. Maessen introduceerde de spreekuurrechter in Nijmegen, zet zich in voor meer middenhuur en komt op voor voldoende huisvesting voor studenten. Hij heeft dubbele gevoelens over zijn vertrek. ‘Ik heb me altijd met hart en ziel én veel plezier ingezet voor Nijmegen, ik was ook nog niet klaar. Maar ik wil ook een toekomst opbouwen met mijn vriendin. En die, gezamenlijke, toekomst ligt buiten Nijmegen. We kregen dit najaar vrij abrupt een geweldige kans om in Venlo ons droomhuis te kopen. Die kon ik niet laten lopen, hoezeer ik het hier ook naar mijn zin heb.’