Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 mei 2018

Remy Maessen opvolger Grete Visser in raadsfractie D66

Op 16 mei traden Monique Esselbrugge en Grete Visser namens D66 toe tot het college. De plek van Visser in de gemeenteraadsfractie wordt vanaf dat moment ingevuld door Remy Maessen. Maessen (30) is inwoner van het Willemskwartier, in het dagelijks leven werkzaam als communicatiemedewerker van de gemeente Hengelo en sinds begin 2013 betrokken bij de gemeenteraadsfractie van D66. ‘Als communicatiemedewerker en fractievolger ben ik al ruim vijf jaar nauw betrokken bij de fractie. Ik vind het een grote eer om Grete op te volgen en kijk er enorm naar uit om als gemeenteraadslid aan de slag te gaan en te helpen onze stad nog een stukje mooier te maken!’

Wonen en onderwijs

Maessen krijgt onder meer de portefeuilles wonen en onderwijs onder zijn hoede. ‘In het coalitieakkoord zijn hele goede afspraken gemaakt. Zo willen we de komende periode 1.200 middeldure huurwoningen bouwen. Ik ga het college op dat dossier nauw volgen, zodat we starters kansen bieden en blijven bouwen aan een ongedeelde stad.’

‘D66 is dé onderwijspartij van Nederland en Nijmegen is Onderwijsstad van het Jaar. Er gebeuren hier goede dingen in het onderwijsveld in de samenwerking tussen scholen, de gemeente en alle andere betrokkenen. Ik heb dat de afgelopen periode als fractievolger van dichtbij kunnen ervaren. Daarop kunnen we voortbouwen. Ik heb er ontzettend veel zin in!’