Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 22 maart 2018

D66 spreekt zich als tweede partij uit voor progressieve coalitie

Na een spannende uitslagenavond wil D66 alle Nijmeegse stemmers bedanken en daarnaast GroenLinks feliciteren. D66-lijsttrekker Tobias van Elferen: “Felicitaties aan April Ranshuijsen van GroenLinks Nijmegen met 10 zetels.” D66 zelf leverde een zetel in en komt daarom met 6 raadsleden in de nieuw te installeren Nijmeegse Gemeenteraad.

“We zijn voor de eerste keer in de geschiedenis de tweede partij van Nijmegen,” zegt Van Elferen. D66 eindigde vier jaar geleden met 7 zetels als derde partij. “Nu is het zaak dat er een College gevormd gaat worden,” zo vervolgt Van Elferen, “D66 spreekt zich uit voor een progressieve coalitie, waarin GroenLinks het voortouw zal mogen nemen.”