Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 10 augustus 2017

D66-raadslid Rachel Brouwer bij EenVandaag over rookvrije generatie

Vanavond was het Nijmeegse D66-raadslid Rachel Brouwer te zien bij EenVandaag. Hierin sprak ze over hoe D66 ervoor heeft gezorgd dat de Nijmeegse speeltuinen rookvrij zijn geworden. Daarnaast sprak ze haar steun uit voor het initiatief van andere gemeenten om hun gemeenten rookvrij te maken. Brouwer: “In Nijmegen hebben we een krachtig statement gemaakt voor een rookvrije generatie. We willen de cirkel doorbreken zodat kinderen weg blijven van sigaretten.”

Het fragment is hier terug te zien.

De motie van D66-fractieleden Rachel Brouwer en Sophie Luijpen om Nijmeegse speeltuinen rookvrij te maken werd in april 2017 unaniem aangenomen door de Nijmeegse gemeenteraad. Brouwer: “Alle kinderen verdienen het om in een rookvrije omgeving te spelen. Zo dragen we als gemeente bij aan een rookvrije generatie.”