Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 22 januari 2010

D-Café over de toekomst van de bibliotheek in Nijmegen.

drs. Dianne Weersink, directeur van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid is te gast en spreekt over de toekomst van de bibliotheekvoorzieningen in Nijmegen.

Elke laatste zondag van de maand houdt D66 in café Faber, van 15.30 tot 17.30 haar D-Café. Op 31 januari is Dianne Weersink, sinds 1 januari de nieuwe directeur van de OBGZ te gast. D66 stelt in haar verkiezingsprogramma dat Nijmegen het aantal zelfstandige bibliotheekfilialen (het zijn er nu 14) terug zou moeten brengen tot maximaal vijf, om daarmee de kwaliteit van de grotere filialen te kunnen optimaliseren. De 14 filialen in Nijmegen leveren niet meer uitleningen op dan in Arnhem dat het met maar drie filialen doet. Betekent dit dat de bibliotheek uit de wijken verdwijnt? Niet per definitie, zegt D66, maar de vraag is wel hoe de toekomst van de bibliotheekvoorzieningen er in Nijmegen en in de wijken uit moet zien en welke ontwikkelingen de komende jaren verwacht kunnen worden. Een goede reden dus om de directeur van de bibliotheek uit te nodigen voor een verhelderend gesprek.

Dianne Weersink zal ingaan op de plannen die de bibliotheek heeft om in de toekomst jonge en oude lezers te trekken. Welke ontwikkelingen ziet zij voor de bibliotheek? Welke invloed heeft de steeds verdergaande digitalisering op het leengedrag? Hoe kan in de wijken tegemoet gekomen worden aan de vraag om informatie? Hoe zorgen we dat kinderen blijven lezen en de weg naar de bibliotheek vinden? En hoe houden ouderen toegang tot boeken en andere vormen van informatie? Allemaal vragen die op de een of andere manier aan de orde zullen komen in een gesprek met mevrouw Weersink en in de discussie met de zaal (aanvang rond 16.00 uur).

D-Café is niet alleen voor D66-ers!

D-Café is gratis toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken met D66 Nijmegen, andere D66-ers wil ontmoeten of geïnteresseerd is in het onderwerp. Rob Jetten (lijsttrekker voor D66): ‘D-Café is er voor iedereen. Iedereen die in het thema geïnteresseerd is, is van harte welkom. Het is altijd heel gezellig en er wordt natuurlijk veel gediscussieerd over politiek.’

Datum: Zondag 31 januari

Locatie: Café  Faber, Van Broeckhuyzenstraat 14, Nijmegen

Tijd: 15.30 – 17.30

Toegang: gratis