Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 januari 2010

Themabijeenkomst over samenwerking Nijmegen en Duitsland in D66 Campagnewinkel

 

Bijeenkomst voor leden en niet leden van D66 (gratis toegankelijk).

Datum: 14 januari, 20.00 uur. D66 Campagnewinkel Bloemerstraat 88, Nijmegen

In het verkiezingsprogramma van D66 Nijmegen is het versterken van de relatie tussen Nijmegen en Duitsland een belangrijk thema. Nijmegen kijkt vooral naar het westen van ons land, maar vlak over de grens wonen evenveel mensen als in heel Nederland. Er liggen kansen voor economische en culturele relaties, waarmee de economie van Nijmegen zijn voordelen kan doen. In het verleden bezochten veel Duitsers onze schouwburg en de Vereeniging voor concerten. Vliegveld Weeze biedt kansen, als er een spoorverbinding komt. In Kleve wordt een nieuwe hogeschool gebouwd; een kans voor samenwerking met de HAN en Radboud? Welke culturele betrekkingen zijn er mogelijk? Welke kansen liggen er voor het bedrijfsleven en voor het toerisme?

Dit zijn enkele van de thema's die op deze avond aan de orde zullen komen. Doel is tot een inspirerende verkenning van dit thema te komen in een open gesprek tussen gasten en publiek.

Onze gasten zijn in ieder geval:

Mevrouw prof.dr. M.L.Klotz, Voorzitter RvB Hochschule Kleve,

dhr. Prof.dr.H.Ebert, hoogleraar Duitslandstudies aan de Radboud Universiteit,

Mevrouw T. Bredee, directeur HAN,

dhr. W. Bongaarts, coördinator projecten Duitsland HAN

Bert Jeene, vice voorzitter KvK, en lijstduwer D66 Nijmegen

Dhr. Ditmar Gorissen, FDP lid van de Kreisraad.

De bijeenkomst wordt ingeleid door de voorzitter van D66 Nijmegen, dhr. Michiel Scheffer en de gespreksleiding is in handen van Henk Beerten.

Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de samenwerking Nijmegen Duitsland. Aanmelden voor deze bijeenkomst stellen we op prijs, in verband met de beperkte ruimte. Stuur een mailtje naar campagne@d66nijmegen.nl

Parkeren

De bijeenkomst vindt plaats in de D66 Campagnewinkel in de Bloemerstraat 88 in Nijmegen. Er is in de Bloemerstraat geen parkeergelegenheid, en aangezien deze avond koopavond is, raden we aan met openbaar vervoer te komen (uitstappen op Plein 44) of uw auto te parkeren in de parkeergarage Kelfkensbosch of de Mariënburggarage.