Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 9 december 2009

Kandidatenlijst D66 bekend

D66 Nijmegen heeft haar kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2010 gepresenteerd. De lijst is na een interne ledenstemming tot stand gekomen en bestaat uit een mix van oude en nieuwe gezichten. De lijst wordt aangevoerd door student Rob Jetten (22). Hij werd eerder dit jaar al verkozen tot lijsttrekker. 

Nummer twee van de lijst is Henk Beerten (57). Hij was tot voor kort voorzitter van D66 Nijmegen en was onder meer actief binnen de Stichting Gebroeders van Limburg en het COC. Nummer drie is  Tobias van Elferen (26), die al vier jaar actief is binnen de huidige fractie. Op vier staat het nieuwe gezicht Rachel Brouwer (34). Zij is gespecialiseerd in lokale financiĆ«n en sociaal beleid werkt als adviseur bij de BMC Groep. De top 5 wordt afgesloten door Maarten Groothuizen (33). In het dagelijks leven is hij werkzaam als Officier van Justitie. Groothuizen was tot 2006 al een aantal jaren actief bij de fractie van D66 Nijmegen.

De top 10 bestaat verder uit oud-fractievoorzitter Anne-Margreet van Putten, Kristie Lamers, Emmy Wittenberg, Pieter de Wit en Ans Vaessen. D66 Nijmegen heeft ook een aantal bekende Nijmegenaren als lijstduwer. Dat zijn op de eerste plaats de huidige fractieleden Duco Bodewes (fractievoorzitter) en Liesbeth van den Broek, maar ook ondernemer oud-voorzitter van de Industriƫle Kring Nijmegen Bert Jeene. De lijst van 30 wordt afgesloten door Cathy van Beek. Zij is momenteel voorzitter ad interim van de Nederlandse Zorgautoriteit en oud-directeur van de St. Maartenskliniek.