Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 19 november 2009

Rob Jetten in debat woningmarkt

Maandag 16 november presenteerde LUX een debat over de krapte op de woningmarkt. Wie op zoek is naar een huurwoning, moet een hoop geduld opbrengen. In Nijmegen is de wachttijd voor een huurhuis gemiddeld 13 jaar, in Wijchen zelfs 16 jaar. De economische crisis heeft de nood nog groter gemaakt: de woningmarkt zit volledig op slot. In LUX gingen lokale politici, woningmarktdeskundigen, corporaties en het publiek met elkaar in debat over mogelijke oplossingsrichtingen. Deelnemers aan het debat: D66-lijsttrekker Rob Jetten, CDA-lijsttrekker Chantal Theunissen, SP-lijsttrekker Hans van Hooft jr. en PvdA-wethouder Hannie Kunst. Rob Jetten kondigde een D66-initiatiefvoorstel aan om de wachttijden voor sociale huurwoningen flink te verlagen